Basis Opleiding Bemiddeling
People Interaction

U wil erkend bemiddelaar worden?

Wat houdt de basis opleiding bemiddeling in?

De volgende thema’s komen in acht lesdagen aan bod :

 

 • De uitleg en voorstelling van wat bemiddeling is aan de hand van videofragmenten, de maatschappelijke inkadering en analyse van de verschillende vormen van conflictoplossing.
 • De psychologische aspecten van bemiddeling met een persoonlijkheidsanalyse en de verschillende communicatiemodellen, die onontbeerlijk zijn bij de ontwikkeling van de juiste bemiddelingsvaardigheden.
 • De sociologische aspecten met betrekking tot ethiek, verschillen in normen en waarden, verdraagzaamheid, autonomie, vertrouwelijkheid.
 • De onderhandelingsmethodes en conflicttheorieen.
 • De juridische aspecten van bemiddeling met een uitdieping van de Belgische bemiddelingswet en de deontologie van de bemiddeling, zoals bepaald door de Federale Bemiddelingscommissie.
 • Het bemiddelingsproces met de verschilldende fasen ervan, waar de vorige aspecten worden geïntegreerd tot één samenhangend geheel.
 • Veel praktijkoefeningen en rollenspelen over oa communicatiemodellen,  onderhandelingsmethoden, de culturele verschillen bij gemengde koppels, bemiddelingsvaardigheden en het bemiddelingsproces, vanuit een eigen persoonlijkheidsevaluatie.

Wat is bemiddeling?

Bemiddeling is het proces waarbij een neutrale en onafhankelijke tussenpersoon twee of meerdere mensen begeleidt via gesprekken om te komen tot een overeenkomst. In die overeenkomst staan de akkoorden over de relatie – of scheidingsproblemen. De bemiddelaar zorgt ervoor dat de mensen een platform krijgen om constructief te praten met mekaar en inzicht in het emotionele en het materiele proces van de ander te krijgen.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die over een bachelor diploma beschikt en minimaal vijf jaar beroepservaring kan voorleggen, mag de opleiding starten en komt in principe in aanmerking om als bemiddelaar erkend te worden door de Federale Bemiddelingscommissie. Maar voor ons speelt het basisdiploma geen rol. In tegendeel, een verworven expertise in een technisch domein kan een pluspunt zijn om in sommige conflicten te bemiddelen.

vaste & correcte all-in prijs

Het inschrijvingsgeld voor de basismodule bedraagt 2200 €.
Bij gelijktijdige aanmelding voor de specialisatie Familiale Bemiddeling
ontvangt u 10% korting op het inschrijvingsgeld, dat 1700 € bedraagt.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Inschrijven kan tot en met 21 oktober 2016.

People Interaction is in mei 2016 genomineerd als erkend opleidingsinstituut voor de basismodule Bemiddeling en de specialisatie module in Familiale Bemiddeling.

Deze opleiding komt in aanmerking voor gebruik van de kmo-portefeuille voor zelfstandige ondernemers.
De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor u – als zelfstandige ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van opleiding en adviesdiensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven.

Daarom maken we het u eenvoudig om u aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen

Inbegrepen zijn de acht lesdagen met cursusmateriaal, een behoorlijke, degelijke evaluatie en examinatie van elke deelnemer met gefundeerde feedback vanuit een persoonlijkheidsanalyse, en een hoop bemiddelingservaringen bruikbaar voor de toekomst.
Inbegrepen zijn broodjes en drankjes tijdens de lunch.

Bemiddeling is het beroep van uw toekomst!

Door het stijgend aantal echtscheidingen, of 1 op 2, komen meer en meer mensen in aanraking met conflicten en problemen in families, zeker als er kinderen zijn. Bemiddeling wordt hoe langer hoe belangrijker om mensen op een efficiente, goedkope en snelle manier beslissingen te laten nemen voor hun toekomst en tot een volledige echtscheidingsovereenkomst te komen, bijvoorbeeld. Sinds recent bemiddeling ook door de Familierechtbank aangeraden, of toch minstens voorgesteld wordt, zijn bemiddelaars broodnodig om mensen uit de Rechtbank weg te houden en oplossingen aan te reiken.

 

Wat mag u verwachten?

 • Een persoonlijke cursus op maat, die u anders leert communiceren, met een levenslange impact op uw medemens
 • Een uitgebreide theoretische kennis, afgewisseld met een belangrijk praktisch en ervaringsgericht luik, met alle aspecten om een goede bemiddelaar te worden.
 • De ontwikkeling van uw persoonlijke vaardigheden, die bij een management of juridische training vaak uit het oog verloren worden.
 • Een hoop praktijkoefeningen en rollenspelen gericht op communicatie, onderhandeling, de fasen van het bemiddelingsproces, cultuurverschillen bij gemengde koppels, conflictmanagement en uw persoonlijkheidskenmerken. Ook aan de hand van videofragmenten.
 • De nodige communicatieve en psychologische vaardigheden, die u optimaal leert inzetten voor het ontwikkelen van een eigen bemiddelingsstijl.
 • Een effectief diploma als bemiddelaar voor de studenten, die met succes slagen voor de Basisopleiding. Zij mogen hiermee aan de slag en kunnen verdere stappen zetten om erkend te worden als bemiddelaar door de Federale Bemiddelingscommissie.
 • En tenslotte, onmiddellijk aansluitend de specialisatie-opleiding Familiale bemiddeling, die begin 2017 door People Interaction wordt georganiseerd, indien u slaagt voor de Basisopleiding.

Wanneer?

 • Vrijdag 14 oktober 2016 - Zaterdag 15 oktober 2016
 • Vrijdag 28 oktober 2016 - Zaterdag 29 oktober 2016
 • Woensdag 9 november 2016 - Donderdag 10 november 2016
 • Vrijdag 25 november 2016 - Zaterdag 26 november 2016
 • Examens op Zaterdag 10 december 2016

Telkens van 9:00 u tot 18:00 u.

Waar?

GREENVILLE Centre of Cleantech

De opleiding vindt plaats in een unieke, professionele, industriële omgeving. De ruime, lichte lokalen nodigen uit om de bemiddelingstechnieken en -vaardigheden nog beter in te oefenen en je eigen te maken.

Adres: CENTRUM-ZUID 1111, 3530 Houthalen-Helchteren, Belgie.

Op ongeveer 15 minuten verwijderd van het klaverblad Lummen.