SCHEIDINGS- EN OUDERSCHAPSBEMIDDELING

Stress, Burn-out & Isolement

Ik begeleid je door deze stressvolle periode

Stapelen de uitdagingen zich op hetzelfde moment op en zit het hoog?


Hoeveel energie heb je om aan je dag te beginnen, om naar je werk te gaan?

Wat doet alleen-zijn met je? Praat erover met een neutrale persoon.


Durf onder ogen zien hoe je realiteit eruit ziet, gun jezelf iets. Hoe mag het dagelijks leven er volgens jou op vooruitgaan?

Ik begeleid u door deze stressvolle periode.

Of het gaat over eenzaamheid, rouwen om het verlies van een belangrijke persoon in je leven, ontslag op je werk, getuige zijn van een (verkeers)ongeval, een burnout door een conflict op de werkvloer of een depressie, het gaat allemaal over een moeilijke fase in je leven. Hoe ga je daarmee om? Doe er iets aan om je snel beter te voelen. Erover praten met iemand is cruciaal voor verwerking. Zo leer je de gebeurtenis in het geheel van je leven plaatsen, zodat je weer verder kan. Kom even langs.

Verwerken gaat niet vanzelf

Verwerken gaat niet vanzelf, het gebeurt stap voor stap, geleidelijk, maar volgens bepaalde fasen, die bij iedereen voorkomen. Je hebt als mens een natuurlijke verwerkingsmodus, waarbij je herbeleeft, maar verwerkt, wat gebeurt.

Als het gebeurde zich na 6 maanden nog even hevig blijft afspelen, zit je met een probleem (trauma). Het gooit je wereldbeeld in die mate overhoop omdat het onvoorspelbaar en hardnekkig is. Neem van me aan dat je bepaalde, tevoren vaststaande begrippen, mag herdefiniëren. Door gesprekken leer je opnieuw omgaan met het veranderde kader en merken dat een aantal begrippen een nieuwe ‘definitie’ krijgen. Kom even langs.

vaste & correcte all-in prijs

Reken op een vaste & correcte all-in prijs.

De juiste begeleiding bij je verwerking: je doorloopt de verschillende fasen van impact,

‘shock’, hevige emoties, herbeleving en/of onderdrukking en tenslotte ‘plaatsing’.

Ik kijk naar je noden en verwachtingen om een grotere tevredenheid te bereiken.

De juiste begeleiding bij je verwerking.
Je wordt door de verschillende fasen van impact en ‘shock’, hevige emoties, herbeleving en/of onderdrukking en tenslotte ‘plaatsing’ geloodst.

Ik kijk naar je noden en verwachtingen om een grotere tevredenheid te bereiken.

Hoe doe je dat, verwerken?

Er is geen pasklaar recept voor verwerken. Iedereen doet het op zijn eigen manier.
Wat je voelt is normaal, de omstandigheid, situatie of gebeurtenis, is dat niet.

En dat mag je beseffen.

Vraag op tijd hulp voor het te laat is. We kunnen het niet altijd alleen, en dat hoeft ook niet. De ene persoon verwerkt sneller of gemakkelijker schijnbaar zwaardere ‘feiten’ dan de andere ? Heeft iemand dat in de hand ? Wat kan je zelf doen?

(zie ook CAW, de dienst Slachtofferhulp van Antwerpen).

www.desocialekaart.be

Verwerken

Verwerken is een proces waarin pijnlijke maar normale, natuurlijke reacties zich voordoen, na een schokkende gebeurtenis, totdat het gevoel dat het allemaal zo erg was, afneemt of wegebt, een plaats krijgt en je je terug ‘goed’ voelt. Verwerken gebeurt bij iedereen op een individuele manier, maar doorloopt bij de meesten dezelfde fasen: In de eerste dagen van impact na de schokkende gebeurtenis of nadat het nieuws gekomen is, ben je letterlijk in ‘schock’ en weet je niet hoe je je voelt, wat te denken. Een persoon gaat afwisselend de ‘herinnering’ of de ‘gebeurtenis’ herbeleven en/of vermijden in de maanden na de schok.

Herbeleven of onderdrukken

Bij herbeleving krijg je het gevoel dat wat je meegemaakt hebt, opnieuw gaat gebeuren door bepaalde ‘triggers’, die je met die gebeurtenis associëert. Hevige emoties zoals woede, verdriet, frustratie, emotionele buien, maar ook fysieke klachten, zoals zweten, hartkloppingen, buik- en hoofdpijn, spierslapte, ... komen voor. Anderen zien wekenlang dezelfde film van de gebeurtenis voor zich afspelen, hebben dromen over het gebeurde of vertellen hun ‘verhaal’ keer en keer opnieuw.

Bij vermijding of onderdrukking kan het zijn dat je je af- of opsluit, doet alsof er niets gebeurd is of je apathisch, gevoelloos gedraagt.

Belangrijk  

  • Zet sport en ontspanning terug op je agenda, ook al ben je in isolement?
  • Ga na of een ‘samenloop van omstandigheden’ op dit moment op je inwerkt.
  • Maak ‘je beter voelen’ tot een prioriteit in je leven, ook al zijn er kleine kinderen, roept je vrouw dat ze het niet alleen aankan, is je job heel veeleisend, heb je een gebrek aan energie of denk je niet rond te komen.
  • Kom langs en laat je begeleiden om je ‘snel weer beter te voelen’, omdat het mag en noodzakelijk is.

Wat krijg je bij Katrien ?

Als bemiddelaar:

  • Begeleid ik een vlotte verwerking van een plotse, onverwachte gebeurtenis.
  • Geef ik een doordachte en efficiënte begeleiding van een stress-situatie of probleem.
  • Geef ik verwerkings‘huiswerk’ mee en kijk ik met jou naar eventuele inzichten dat dit met zich meebrengt.
  • Leg ik de klemtoon op het spontane, empathische proces om te komen tot het onderliggende probleem (‘flinterdun’ versus dieptedenken zoals bij Tom Hannes in ‘Het leven in het nu’).
  • Pak ik je zorgen aan op een contextuele, menselijke, kordate manier.

 

  • Zet ik me mee in de moeilijke, stress-volle situatie om de diepere dimensie op tafel te leggen.
  • Heb ik veel ervaring en expertise in het omgaan met plotse, onvoorspelbare gebeurtenissen (zes jaar hulpverlener bij CAW Antwerpen, dienst slachtofferhulp en twee jaar gewerkt bij de therapeutengroep de Kanteling, Schilde, rond de verwerking van rouw en burn-out).

Katrien begeleidt je bij burn-out of stress

Ik geef je alle informatie en methodes voor een vlotte verwerking